(Sluiten)

Ik wil hier meer over weten

Vul hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, ik wil hier meer over weten!

Neem vrijblijvend en gratis contact met mij op.

Woning kopen in Amersfoort

Ben je op zoek naar een woning in het centrum van Nederland? Dan is Amersfoort de ideale stad om je te vestigen. Met zowel de auto als de trein bereik je snel de grote steden van de randstad, maar ook het noorden, zuiden en oosten van het land zijn goed te bereiken dankzij de A1, A2, A28 en de veelzijdige trein-opties. Opvallend aan Amersfoort is dat ruim de helft van de inwoners jonger is dan 40 jaar, en zeven op de acht jonger dan 65 jaar. Amersfoort is onder andere erg populair onder starters en jonge gezinnen die werken in de drukte van de randstad, maar willen wonen in de rust. De binnenstad van Amersfoort kenmerkt zich door een middeleeuws karakter met oude panden en grachten.

 

Gemeente Amersfoort kent verschillende wijken waarvan je hieronder een kort overzicht ziet.

 

Wijken Amersfoort

Bergkwartier-Bosgebied

Het Bergkwartier (ook wel 'De Berg' genoemd), ligt ten zuidwesten van het centrum van Amersfoort. Het Bergkwartier is een van de oudste wijken van Amersfoort en kenmerkt zich door zijn welvarendheid en groene uitstraling.

 

Binnenstad

Wonen in de binnenstad biedt vele voordelen. Je kunt lopend naar het station en gebruik maken van de diverse winkel- en uitgaans-mogelijkheden. In de binnenstad vind je historische pleinen, grachten en steegjes. Aangezien de binnenstad het visitekaartje van de stad is, blijft gemeente Amersfoort hard werken om het centrum goed te onderhouden.

Houd er rekening mee dat de prijzen van woningen in het centrum van de stad iets hoger zijn dan in de rest van de stad.

 

Hoogland-Hoogland West

Het dorp Hoogland behoort sinds 1974 tot gemeente Amersfoort. Hoogland is inmiddels ingesloten door de wijken Kattenbroek, Nieuwland en Schothorst, maar het dorpskarakter is goed bewaard gebleven. Het voordeel van wonen in Hoogland is dat je woont in een rustige en gezellige 'dorpsachtige' wijk, maar wel kunt profiteren van de voordelen van de stad.

 

Kattenbroek

De wijk Kattenbroek is internationaal bekend door de gedurfde en afwisselende architectuur. De wijk is een vrij nieuwe wijk, gebouwd tussen '87 en '98 en biedt bewoners de grootste variatie aan koop- een huurwoningen van Amersfoort.

 

Kruiskamp-Koppel

Kruiskamp en De Koppel (ook wel 'Kruiskamp-Koppel') vormen samen een wijk van multiculturele aard, direct ten noorden van het stadscentrum. De wijk beschikt over veel groen en vooral veel flatgebouwen. Aangezien de wijk nu geen goed imago heeft, zijn er diverse herstructureringsplannen.

 

Liendert-Rustenburg

Liendert en Rustenburg mogen dan naast elkaar liggen, de wijken kennen toch aardig wat verschillen. Liendert wordt vooral gekenmerkt door hoge bebouwing en groengebieden, Rustenburg daarentegen vooral door eengezinswoningen met tuinen. Beide wijken worden aangepakt om gemakken en uitstraling te verbeteren.

 

Nieuwland

De jonge wijk 'Nieuwland' staat bekend om zijn duurzaamheid. Meer dan duizend woningen beschikken over zonne-energie en vele sloten en vijvers bepalen het beeld van de wijk. Nieuwland is met veertienduizend inwoners de grootste wijk van Amersfoort, waarin vooral veel jonge gezinnen zich gevestigd hebben. Hierdoor is de wijk ook relatief druk, parkeer- en verkeersproblemen zijn hier aan de orde.

 

Randenbroek-Schuilenburg

Deze wijk beschikt over veel diverse buurten met ieder een eigen karakter. De woningen lopen uiteen van jaren '30-woningen, eengezinswoningen, dure koopwoningen, portiekflats en huurappartementen. Dit zie je terug in de samenstelling van de bevolking. Zo zijn er buurten met voornamelijk allochtonen, en buurten met voornamelijk autochtonen.

 

Schothorst

Schothorst is gebouwd in de jaren zeventig en tachtig. De wijk ligt ten noorden van het centrum en wordt ingesloten door park Schothorst, Liendert-Rustenberg en Kruiskamp-Koppel. Tussen Noord-Schothorst en Zuid-Schothorst zijn opvallende verschillen in zowel bouwstijl en inwoners. In Schothorst Noord wonen bijvoorbeeld relatief veel ouderen.

 

Soesterkwartier

Soesterkwartier ligt aan de westkant van Amersfoort en kenmerkt zich door de vele variatie. De bewoners voelen zich erg verbonden met hun wijk, waardoor in de wijk een sociale samenhang heerst. Het Soesterkwartier wordt in tweeën gesplitst door de Noordewierweg. Het zuiden van Soesterkwartier kenmerkt zich vooral door een 'volksbuurtkarakter', het noorden door de relatief hoge welvarendheid.

 

Vathorst-Hooglanderveen

De laatste uitbreidingswijk van Amersfoort is Vathorst. In deze wijk wordt een grote diversiteit aan woningen en voorzieningen gebouwd, met dank aan het thema 'Een wereld van verschil'. Vathorst ligt in het uiterste noordoosten van de stad. Uiteindelijk zullen hier ca. 10.000 woningen staan. Een voordeel van deze wijk is Station Vathorst, waar je zo de intercity kunt pakken richting het noorden, oosten, zuiden of westen van het land.

 

Vermeer- en Leusderkwartier

Deze wijken zijn 'gemiddelde' wijken, met voornamelijk jaren '30-woningen. In deze wijk is het prettig en veilig wonen, ten zuiden van het centrum van de stad.

 

Zielhorst

Zielhorst: een relatief nieuwe wijk tussen Vathorst en Schothorst, waarin vooral veel eengezinswoningen woningen staan. Dankzij park Schothorst en lage bebouwing heeft de wijk een open karakter. Van oorsprong was dit een erg rustige wijk, de laatste jaren is de wijk echter steeds meer in trek en wordt het drukker en drukker.

 

Begeleiding

Wil je een woning kopen in deze mooie centrale stad? Wij helpen je graag bij het doen van een succesvolle aankoop.